Състезателката ни на скок височина Мирела Демирева  завоюва златото, преодолявайки 191 см.  в днешния ден от Балканиадата, която се провежда в Правец. Така 


Тя скача на 184см, които преодоля без проблем. На 191 също не се затрудни. След двата успешни скока българката реши да рискува и на 202 см, но не успя.

При първия скок Демирева скочи добре, но в последния момент летвата падна. При втория ѝ опит отново летвата падна, но се видя и че самият скок не бе добър. Третият, последен опит на българката отново не се получи.

"Исках да покажа хубави скокове на българските фенове, предполагам трябва да се реванширам", сподели Демирева веднага след скока пред БНТ.

Тя коментира, кое не ѝ е достигнало и какви са грешките, които допусна при опитите, които направи.

"Бях малко по-разконцентрирана, това е моя грешка. Първият ми опит беше най-хубав, след това направих технически грешки, физически съм готова, знам че мога, продължавам да работя. Всеки един скок ми носи информация, дали е лошо или добро състезание, то ме прави по-добра. За Доха нямам избор, ако искам да съм първа трябва да съм максимално концентрирана", каза още българката.
 

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS