Мишел Платини: Финансовият феърплей спаси клубове от фалит, ВАР е лоша идея

dsport.bg

Бившият президент на УЕФА Мишел Платини смята, че въвеждането на финансовия феърплей е спасило редица клубове от фалит особено с пандемията от COVID-19. Французинът категорично се изказа против системата ВАР.

Той също така продължава да твърди, че забраната му да работи във футбола, която той получи през 2016 година след обвинения за корупция, е несправедлива.

„Участвам в най-важната и праведна битка в моя живот. Забраната ми бе огромна несправедливост и ще спечеля тази война“, заяви Платини.

„Ако не ме искат, тогава да не гласуват за мен, но не да ме обвиняват в корупция. Това е нещо, което никога няма да простя“, допълни той.

„Въпросът за Манчестър Сити не беше за финансовия фейърплей, а по-скоро за дисциплинарни въпроси, тъй като те не оповестиха как стоят нещата. Създадохме финансовия феърплей, за да намалим клубните дългове и те в действителност спаднаха, което е много добра новина, защото след като удари пандемията от COVID-19, много от отборите щяха да фалират“, твърди Платини.

„Все още твърдя, че ВАР е лоша идея, защото не е част от нашата философия, а именно, че грешките са част от футболната игра. Може системата да е отстранила няколко проблема, но е създала други. Ако бъде използвана за засади е добре, тъй като те са много трудни за разпознаване, но няма нужда ВАР да се използва за тълкуването на нарушенията. Това трябва да го решава съдията. Не бих въвел ВАР. Щях да направя всичко, за да покажа на хората, че това е грешка. Футболът е спорт за феновете, няма нужда от телевизията“, каза още французинът.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още