Случаят „Новак Джокович“ продължава да занимава спортния свят. Тенисист номер 1 в света е в хотел в Мелбърн, където очаква в понеделник решението на властите по обжалване за недопускане в страната заради сгрешена виза.

Днес обаче на дневен ред излизат нови факти, които са меко казано притеснителни.

По-рано стана ясно, че Джокович е получил медицинско изключение да влезе в Австралия без ваксина, тъй като на 16 декември е дал положителен тест за коронавирус и след болестта е имал достатъчно антитела, поради което не е било нужна ваксина. Именно това е датата, която е посочена от адвокатите на Джокович в документите, които са изпратени до Федералния австралийски съд като част от подготовката за процеса. „Джокович получи първия си положителен PCR тест за коронавирус на 16 декември“, съобщават адвокатите му.

Така според Австралийската тенис асоциация и според две независими медицински комисии тенисисти, които са имали коронавирус през последните шест месеца могат да се състезават и да получат виза.

По-притеснителното обаче е друго. От публикации в медиите става ясно, че на 17 декември Джокович е имал публични изяви и то не какви да е. Той е бил част от награждаването на куп млади сръбски тенисисти, с които се е снимал заедно и поотделно, а събитието е било организирано от сръбската тенис асоциация и отразено в медиите в западната ни съседка.

Интересното е, че тенисистът е имал и две публични изяви още на 16 декември, като на едната е бил в местната поща, където е представил възпоменателни пощенски марки.

Така ситуацията около Новак Джокович се заплита допълнително, което може да направи положението доста сериозно, ако в крайна сметка твърденията на адвокатите му се окажат верни.

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новак Джокович – антиваксър и националист или Спартак на новия свят?

Шефът на федерацията по тенис: Няма да се изненадам Съдът в Австралия да отмени решението за Ноле

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS