Младежите по футбол се включиха в благотворителна инициатива

Гости на церемонията бяха Красимир Балъков, Александър Димитров, Ивайло Йорданов и други

Георги Атанасов Георги Атанасов

По време на първия си лагер-сбор от квалификационния цикъл за Евро 2021 младежкият национален отбор по футбол на България до 21 години се включи в благородната инициатива „Заедно за отбора“. Съвместният проект на асоциация „Докосни дъгата” и българския футболен съюз има за цел да помогне на деца в неравностойно положение от цялата страна да реализират спортните си мечти.

Програмата осигурява възможност на определен брой млади състезатели със специални нужди да тренират футбол, като поема всички разходи за спортно-тренировъчната им дейност в рамките на една календарна година. Финансирането ще бъде осигурено със средства от младежкия национален отбор.

Треньорският щаб и футболистите ще провеждат еднодневни кампании в рамките на предстоящите си лагери с участието на юноши, трениращи футбол, от различни общини в страната. Младежите ни подкрепиха деца от Айтос, Смолян и Плевен. Всеки от малчуганите получи билет за домакинския мач срещу Русия на 10 септември, а на всяка школа бе дадена и топка с автографите на младите ''лъвове''.

Гости на церемонията бяха националният селекционер на България Красимир Балъков, треньорът на младежите Александър Димитров, легендата от Световното първенство през 1994 Ивайло Йорданов и други. Ето как Димитров подкрепи малките футболисти от Айтос, Смолян и Плевен и какво каза той:

"Аз като треньор на младежкия национален отбор, преди това и на юношеските национални тимове, винаги съм искал да работя с деца и младежи, които са отдадени, живеят с футбола, имат талант и дават всико от себе си да защитават цветовете на нашата родина. Днес поставяме началото на една благородна инициатива точно в името на тези деца", започна Димитров.

"Живеем във времена, в които много от подрастващите не желаят да спортуват, не желаят да практикуват футбол, намират по-лесните начини за забавление - компютри, игри и други неща, които ги отделят от спорта. Но има такива, разбира се, които имат голямо желание и голям талант, но за съжаление нямат възможност. И точно тук идва нашата роля, благодарение на тези прекрасни момчета, които оттук нататък ще отделят средства в името на точно тези деца, които имат талант и потенциал, но нямат възможност да си позволят да тренират и да отделят средства техните родители за футбола. Желая ви успех и на добър час", продължи  селекционерът на младежкия ни национален отбор по футбол.

"Благодаря на нашите играчи, благодаря на фондацията на д-р Ангелова за това начинание и за помощта и се надявам в близко бъдеще с някои от вас да се видим на тази прекрасна база като част от юношеските и младежки национални отбори",  завърши Александър Димитров.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук