Мохамед Салах - герой и извън футболния терен

dsport.bg

Звездата на Ливърпул Мохамед Салах за пореден път се отличи с благородна постъпка извън футболния терен.

Египтянинът защитил бездомен човек от група младежи, които му се подигравали и го обиждали, а след това лично му дал 100 паунда. Случката се разиграла още през септември на бензоностанция в града, където Салах е спрял да зареди автомобила си. За нея разказва самият бездомник дни по-късно, чието име е Дейвид Крейг. 

Салах станал свидетел на неприятното отношение към Крейг и веднага се намесил, а след това специално изтеглил пари от близкия банкомат, за да му ги даде. Охранителните камери на бензиностанцията са заснели част от случката и в интернет пространството се появи снимка от нея. 

Бездомникът бил трогнат от жестта на футболиста и разказа история си, за да изрази благодарностите си към него. 

"Мо бе чудесен, какъвто е и на терена за Ливърпул. Той чу какво ми казва една група от момчета - обиждаха ме, питаха ме защо прося и ми казаха да си намеря работа. Той се обърна към тях и каза "това може да сте вие след няколко години". Знам единствено, че не бе халюцинация, когато Салах ми даде 100 паунда. Истинска легенда. Видя какво се случва, каза им нещо и след това отиде до банкомата. Той е истински герой за мен и искам да му благодаря", разказва бездомникът пред The Sun. 

Героичният момент на Салах е дошъл в същата вечер, когато Ливърпул победи Арсенал с 3:1 във Висшата лига. 

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук