МОК заяви, че изчезналата китайска тенисистка е жива и е добре

dsport.bg

Смятаната за изчезнала китайска тенисистка Пън Шуай проведе видео разговор с президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах и му каза, че е в безопасност и е добре, се казва в изявление на МОК.

По-рано през неделния ден се появиха видеа от Пекин с тенисистката, но те не убедиха широката общественост, че Шуай е в безопасност. На 2 ноември тя публикува в  социалните медии, че бившият вицепремиер Жан Гаоли е упражнил сексуално насилие срещу нея преди няколко години.

Сега в изявлението на МОК се казва, че в началото на 30-минутния разговор с Томас Бах Пън е благодарила на МОК за загрижеността за нейното благополучие.

„Тя обясни, че е в безопасност и е добре, живее в дома си в Пекин, но би искала нейната поверителност да се зачита в този момент“, се казва в изявлението на МОК.

„Ето защо тя предпочита да прекарва времето си с приятели и семейство точно сега. Въпреки това тя ще продължи да се занимава с тенис - спортът, който много обича“.

Липсата на Пън Шуай от публичното пространство породи опасения, че нещо се е случило с тенисистката след нейните обвинения и затова множество хора по целия свят, сред които и редица звезди на тениса, се питаха къде е тя.

Шефът на WTA: Видеото, което се твърди, че показва Пън Шуай е “недостатъчно“ доказателство

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още