Шефът на WTA: Видеото, което се твърди, че показва Пън Шуай е “недостатъчно“ доказателство

dsport.bg

Шефът на Женската тенис асоциация Стив Саймън заяви, че видеото, в което се твърди, че показва Пън Шуай навън с приятели е „недостатъчно“ доказателство за нейната безопасност.

В събота китайските държавни медии публикуваха в Twitter два клипа на Пън, за която се твърди, че вечеря с треньора си и приятели в ресторант.

„Въпреки че е положително да я видим, остава неясно дали е свободна и е в състояние да взима решения и да действа сама, без принуда или външна намеса“, каза Саймън.

Шефът на WTA е писал до китайския посланик в САЩ Цин Ган, с молба да бъде обсъден „спешния въпрос“ с високопоставени китайски правителствени служители, „за да може да бъде успешно разрешен“.

Саймън също така е поискал на Пън да бъде разрешено да напусне Китай или да говори директно с него във видео разговор на живо без никой друг.

35-годишната Пън не е била в пряк контакт с никой от WTA, откакто преди две седмици отправи обвинения в сексуално посегателство срещу бившия вицепремиер на Китай.

Китайската тенис асоциация каза на ръководния орган на WTA, че Пън е в безопасност и се намира в Пекин.

Китайската държавна телевизия публикува нови снимки на изчезналата тенис звезда

Женската тенис асоциация е готова да спре всякакви взаимоотношения с Китай

Джокович изрази пълната си подкрепа за изчезналата Пън Шуай

Видео показа Пън Шуай на тенис турнир в Пекин

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още