Видео показа Пън Шуай на тенис турнир в Пекин

dsport.bg

Китайската тенисистка Пън Шуай се появи като гост на тенис турнир в Пекин, според кадри на държавната медия в страната. Свързани с държавата медии публикуваха в Twitter клип, за който се твърди, че е Пън. Правителства, тенис служители и играчи изразиха загриженост за нейното състояние.

Преди две седмици тя отправи обвинения в сексуално насилие срещу бившия вицепремиер на Китай. Оттогава тя не поддържа пряка връзка с Женската тенис асоциация.

Клип публикуван в неделя от редактора на „Global Times“ - китайската държавна медийна организация, показва, че тя е била на церемонията по откриването на финала на тенис мача за тинейджъри - Fila Kids Junior Tennis Challenger.

Това е третият клип, публикуван в този акаунт, като в предишните два се твърди, че Шуай вечеря с треньора и приятелите си в ресторант.

Агенция „Reuters“ съобщава, че организаторите на събитието също така са публикували снимки на Пън на официалната страница на събитието в WeChat.

Говорител на WTA каза пред „Reuters“, че последните видеоклипове са „недостатъчни“ доказателства за нейната безопасност и не отразяват опасенията ѝ за нея.

Шефът на WTA Стив Саймън каза, че от двата видеоклипа не става ясно дали Шауй е свободна и може да взима решение и да предприема действия сама, без принуда или външна намеса.

Женската тенис асоциация заплаши да отмени турнирите от Китай, докато не получи реални доказателства, че Пън Шуай се намира в безопасност.

Междувременно външното министерство на Великобритания публикува изявление, в което се казва, че е „изключително загрижено“ за Пън и призова Китай „спешно да предостави проверими доказателства за нейната безопасност и местонахождение“.

Пън публикува обвинение срещу бившия вицепремиер на Китай Джан Гаоли в социалната мрежа Weibo в началото на ноември. Тя твърди, че е била принудена да има сексуални отношения с Джан. Впоследствие постът е бил изтрит.

Китайската държавна телевизия публикува нови снимки на изчезналата тенис звезда

Женската тенис асоциация е готова да спре всякакви взаимоотношения с Китай

Джокович изрази пълната си подкрепа за изчезналата Пън Шуай

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още