Момичетата от ансамбъла: Най-много ни мотивира това, че сме страшно силен отбор духом (ВИДЕО)

Лора Николаева Лора Николаева

Ансамбълът на България по художествена гимнастика изрази задоволството си от това, че след вчерашните грешки, които ги оставиха без медал от многобоя, днес са успели да се мобилизират. Момичетата на Весела Димитрова и Михаела Маевска завоюваха европейската титла на пет топки и спечелиха сребро за смесеното си съчетание с обръчи и бухалки. 

Ансамбълът триумфира с европейската титла на пет топки

“Доволни сме най-вече, че след вчерашния ден успяхме да се изправим и да покажем композициите си по този начин като днес. Благодарим много на треньорите ни и на госпожа Раева, че ни помогнаха, защото вчера ни беше доста тежко. Не е станало нещо кой знае какво, но ние тренираме всеки ден и преживяваме тежко такива дни”, сподели капитанът Симона Дянкова.

“Най-много ни мотивира това, че ние сме страшно силен отбор духом. Това не ни е първият случай, в който след много жестоко падане трябва да се хванем всички - целият отбор и да се изправим. Ние знаем, че след такива състезания винаги сме много по-силни”, добави Стефани Кирякова.

“Провалите и грешките са част от успеха и мисля, че трябва да минем през всичко това. Силно се надявам да ни чака нещо по-голямо”, каза Лаура Траатс.

“Това беше една доста трудна тренировка за Олимпиадата, надявам се на Олимпиадата да сме също толкова концентрирани като днес и да покажем това, което можем”, добави Мадлен Радуканова.

Треньорката на ансамбъла: Момичетата показаха, че са бойци (ВИДЕО)

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още