Треньорката на ансамбъла: Момичетата показаха, че са бойци (ВИДЕО)

Лора Николаева Лора Николаева

Старши треньорът на женския ансамбъл по художествена гимнастика Весела Димитрова разкри, че след вчерашния ден, в който родните грации останаха пети в многобоя на Европейското първенство във Варна, е имало много сълзи. Помощничката ѝ Михаела Маевска, която е бронзова медалистка с ансамбъла от Рио 2016, добави, че на олимпийските игри момичетата трябва да са пределно концентрирани и да знаят, че на всяка цена трябва да играят без грешка. 

Ансамбълът триумфира с европейската титла на пет топки

“Беше доста трудно от това да си фаворит да изпаднеш извън тройката. Плакахме, имаше сълзи на разочарование. Имахме една сбирка заедно с Илиана Раева, погледахме морето, пихме по чаша вино, поговорихме си, вдигнахме 8 тоста и се надявам, че така атмосферата се запазва. Момичетата показаха, че са бойци, след като след вчерашното състезание днес успяха да се мобилизират и да изпълнят всичко заложено в техните съчетания.

България почти винаги е лидер в художествената гимнастика - в момента всички отбори са конкурентоспособни, има страшно много сложност и най-големият фактор е да изиграеш съчетанието си без грешка с максимално малко спестени елементи”, сподели Димитрова.

Момичетата от ансамбъла: Най-много ни мотивира това, че сме страшно силен отбор духом (ВИДЕО)

"На Олимпийските игри момичетата трябва да са максимално концентрирани и да знаят, че на всяка цена трябва да си изиграят композициите без грешка", сподели Маевска. 

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още