Кобрата гледа към световната титла след бой по американец

Димитър Пенев Димитър Пенев

Кубрат Пулев постигна 28-а победа на професионалния ринг. Кобрата спечели по точки срещу Райдъл Букър. След пълни 10 рунда мощни удари в главата на американеца, съдиите присъдиха успех с 99:91, 98:92, 98:92 за българина. За капак Кобрата бе стоварил общо 690 удара, 163 от които в целта. Но и е впечатляващо, че Райдъл остана на крака до края въпреки това. Сега Пулев го очаква мач за световната титла срещу победителя от реванша между Антъни Джошуа и Анди Руис, които ще се боксират в Саудитска Арабия.

Това бе първи мач за Пулев след след скандала с Джени Суши. В първия рунд Кобрата не бе концентриран максимално и позволи на Букър да вкара няколко удара. Все пак нищо опасно. Пулев се разяри във втората и третата част, където доминираше. Кубрат постепенно напипа ритъма си и крошетата му започнаха да намират целта.

Пулев концентриран: Чакам Джошуа или Руис

В четвъртата част Райдъл Букър продължи да понася удари и дори леко се олюля след гонга. Петият рунд бе най-добрият за българина до момента. Дясно кроше попадна в целта, както и няколко хубави леви удари нанесоха още щети на Букър. В шестата част Букър успя да пласира два-три добри удара, но Пулев бързо му отговори и направи нов силен рунд

В седмата част Кубрат продължи да бъда опасен, но не достатъчно, че да завърши мача. Букър все още стои и крака и се опитва да прави удари в главата на Пулев, но те са доста слаби. Осмата част бе силна за Пулев, който натика съперника си в ъгъла. Точно преди гонга Кобрата вкара страхотен ъперкът.

Деветият рунд отново трябва да е за българина. Кобрата няколко пъти намери лицето на противника си заобикаляйки защитата му. В края на частта Пулев нанесе един от най-добрите удари в мача, което накара американеца да отиде да си почива с наведена глава.

Преди последния рунд Кобрата поздрави Букър, но моментално след гонга започна да го налага. Българската агитка се събуди, а крошетата продължиха да валят едно след друго. Американецът търсеше клинч след клинчи, но мощните удари на Пулев нараниха Букър. Все пак и този рунд завърши, а с това и мача.

Спокойствие и равновесие на кантара преди Пулев - Букър (видео)

Кобрата: Концентриран съм само върху Букър (видео)

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още