Васил Божков: Ако одържавят лотарията, не мога да помагам на Левски

dsport.bg

Собственикът на Левски Васил Божков за втори път се среща с фенове на "сините". Бизнесменът заяви пред медиите, че ако одържавят лотарията му, той няма да има финансовата възможност да издържа клуба. Собственикът на столичния тим също така каза, че е готов да остане в Левски, но не вижда смисъл.

"Днес АДФИ излезе с изявление, че частните лотарии не са спазили закона. Това не е така. Ние сме си платили всичко по закон. Много бързо се интерпретира какво сме платили, че сме укрили и така нататък. Тук има грубо нарушение на Конституцията на България. Не може да става въпрос целесъобразност. Конституцията трябва да се спазва. Ако одържават лотарията няма да имам възможност да издържам клуба. Готов съм да остана начело, но не виждам смисъл. Сега разбирам, че ще има среща между феновете, Красен Кралев и министър-председателя Бойко Борисов. Надявам се премиерът да вземе правилно решение", коментира Божков.

Собственикът на "Национална лотария" Димитър Ганев сподели, че за 11 месеца в Левски са влезли 19 милиона от спонсорства и дарения от компании, свързани с Васил Божков., а още 5 милиона са заложени като дългосрочна инвестиция минимум до 2023 година. Тогава ще се вземе решение дали това ще се вкара в капитала, или ще се опростят, като е по-вероятен е вторият вариант.

"Левски е погасил стари задължения в размер на над 7 милиона лева. Към момента имаме споразумение с НАП за разсрочване и спазваме всичко. От Агенцията за приходите могат да потвърдят. Нямаме просрочени задължения и сме напълно платежоспособни. Не се притесняваме от кредиторите си", заяви още Ганев. 

Две фирми съдят Левски за над 6 милиона лева

Божков: Аз помолих да ми дадат Левски, за да го спася

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук