Националите по плуване са били ваксинирани срещу COVID-19

dsport.bg

Всички състезатели от националния отбор по плуване са били ваксинирани срещу COVID-19 в “Пирогов” на 17 февруари. Това разкри президентът на Българската федерация по плуване Георги Аврамчев на брифинг днес. Той благодари за съдействието на министъра на спорта Крален Кралев, председателя на България олимпийски комитет Стефка Костадинова и всички помогнали ваксинацията да се осъществи.

Заради стари алергии по време на поставянето на ваксините, на Габриела Георгиева е бил сложен и “урбазон”. На следващия ден обаче специалистката в гърба е била подложена на допинг проверка, като резултатът от нея все още се очаква.

"На 18 февруари се взе още една проба на Габриела Георгиева. Ваксината беше определена на 17 в “Пирогов”. При поставянето на ваксината Габриела Георгиева е съобщила, че има стари алергии – на нея й е поставен урбазон. Издаден ни е документ – той ще бъде представен, когато дойде резултатът от пробата, ако има завишено ниво на урбазон", поясни президентът на родната плувна централа.

Всички национали по плуване ще бъдат проверени за допинг, изследват и хапчетата

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още