Над 1400 ареста за незаконен хазарт по време на Евро 2020

dsport.bg

Операция на Интерпол, насочена срещу незаконния хазарт по време на Евро 2020, доведе до 1400 ареста и изземването на 6,7 милиона евро в брой, съобщи базираната в Лион световна агенция за  борба с престъпността. Акции в Азия и Европа доведоха също до конфискация на компютри и мобилни телефони, свързани със залози за почти 465 милиона долара, съобщи Франс прес.

„Докато повечето от нас гледаха европейското първенство по футбол като обикновени фенове, стотици специализирани служители в 28 държави бяха по следите на организирани престъпни групи, възнамерявали да спечелят милиони от незаконни хазартни игри и свързаните с тях дейности по пране на пари“, се казва в изявление на Интерпол.

Полицията в Хонконг задържала повече от 800 заподозрени, "включително предполагаем ръководител на букмейкърски синдикат". В това, което е описано като една от най-успешните операции в Хонконг, са конфискувани 2,7 милиона долара в брой и описани подробно стотици милиони залози.

В Италия, дом на европейските шампиони, операция SOGA VIII е инспектирала 280 пункта за залагания и са наложени санкции за 1,3 милиона евро за незаконни схеми за залагане. Общо осемте досегашни SOGA операции на Интерпол са довели до повече от 19 000 ареста, конфискации на пари в размер на над 63 милиона долара и затваряне на над 4000 незаконни пункта за залагания.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още