Сами Мулд влезе в светлината на прожекторите на английските медии, когато застана начело на отбора на Яксли на 20-годишна възраст. Въпреки че е едва март и остават още няколко месеца до края на сезона, неговият отбор математически нямаше шансове да се спаси и изпадна.

Това доведе и до уволнението на най-младия треньор в английския футбол. По времето, когато пое отбора, той беше само на 20 години и трябваше да тренира отбора, за да избегне изпадане. В този момент Яксли имаше само една точка на сметката си.

Той бързо изведе Яксли до първия успех за сезона, когато победиха Харбъроу с 3:1 на 14 януари. Отпадането на Яксли обаче беше потвърдено по-рано този месец.

От този футболен клуб веднага обявиха, че Мулд е отстранен от треньорския пост по взаимно съгласие и пожелаха на младия наставник късмет занапред.

Преди по-малко от три месеца Мулд стана рекордьор на английския футбол, а на резервната скамейка дойде с връзките си, защото е собственик на компания, която се занимава със спортен мениджмънт. Той обаче не успя да направи нищо радикално, тъй като отборът спечели само пет точки в 33 кръга и официално изпадна.

Допълнителни разходи забавят стартирането на новия стадион на Евертън
 

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS