Бившият нападател на Интер Габриел Барбоса получи двугодишна забрана за „опит за измама“ в допинг случай в Бразилия. Централният нападател беше признат за виновен в опит за манипулиране на допинг теста в тренировъчния лагер на Фламенго на 8 април 2023 година.

Докато всичките му съотборници завършиха допинг тестовете преди сесията си в 10 сутринта, Габигол беше обвинен във „възпрепятстване“ на длъжностните лица, извършващи тестовете.

Габриел Барбоса не спази процедурите, вместо това отиде на обяд, даде съда с пробата от урина отворен и след това каза на служителите, че това ще бъде неговият „последен“ допинг тест.

Забраната беше решена на 25 март 2024 година и ще важи до 1 април 2025 година, тъй като тече две години от датата на инцидента.

27-годишният футболист направи широко рекламирания трансфер от Сантос в Интер през лятото на 2016 година за 29,5 милиона евро, но авантюрата му в Европа се оказа неуспешна, като допринесе с един гол в 10 изяви и беше обявен за най-лошия играч в Серия А.

Габигол отиде под наем в Бенфика, Сантос и Фламенго преди продажбата на последния през януари 2020 г. за 17,5 милиона евро.

Габриел Барбоса има 5 гола в 18 мача за националния отбор на Бразилия от 2016 година насам.

Роналдо е футболистът, който е пропилял най-много голови шансове в Саудитска Арабия

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS