Наказание за неспазване на правилата за безопасност отне първото място на ЛАСК в Австрия

| Световен футбол

Първенецът в австрийската Бундеслига ЛАСК Линц загуби лидерството си в класирането, след като бе наказан с отнемане на шест точки от актива.

Причината за това бе нарушаване на правилата за безопасност и неспазване на противоепидемичните мерки срещу коронавируса по време на тренировки, съобщава АПА. 

Преди две седмици клубът наруши едно от правилата и бе хванат  да тренира в пълен състав във време, в което бяха разрешени само индивидуални тренировки и такива на малки групи. Тогава от ЛАСК нарекоха видеоматериалите, компрометиращи ги "икономически шпионаж", но в последствие признаха за нарушението. 

От клуба се извиниха и обясниха и мотивите си, като заявиха, че са взели и всички предпазни мерки да не бъде разпространена заразата. След това направиха и повторни тестове, които се оказаха негативни.

Официално наказанието на ЛАСК Линц е отнемане на 12 точки, но след като завърши редовния сезон, в плейофите отборите влизат с половината от актива си и така наказанието става 6 точки. Наказанието отне лидерството на тима от Линц и те вече са на второто място в класирането към момента с 21 точки актив, изпреварени от Ред Бул Залцбург.

Скандал в Австрия - може да изхвърлят ЛАСК от групата заради групови тренировки

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още