Една от най-опитните състезателки в националния тим на България по волейбол Нася Димитрова говори пред официалния сайт на БФВолейбол преди старта на втория турнир от Лигата на нациите. Нашите стартират утре срещу САЩ в Манила, столицата на Филипините.

Салпаров остава в Хебър

„Хората тук са гостоприемни, любезни – похвали домакините Димитрова. – Всеки спортист знае колко добро е гостоприемството в Азия. Атмосферата е странна, но хубава. Държат още на маските. Още на летището ни предупредиха, че това е нормално за тях. Хората още се пазят от коронавируса и взимат сериозни мерки", разкри Димитрова. 

За двубоя срещу Щатите българската звезда е оптимист. „Ще е много тежък двубой, но леки няма – продължи Димитрова. – Надявам се, че ще дадем най-доброто от себе си. Задължително трябва да си тръгнем с максимален брой победи от Манила. Трябва да представим България на ниво и да останем в Лигата на нациите. Не мога да прогнозирам колко точно мача ще спечелим. Надявам се наистина да сме на ниво и да излезем като победители от всеки един.“

В първия турнир в Анкара нашите спечелиха само един от мачовете – срещу Нидерландия.

„Там беше доста по-различно, защото две от момичетата, които бяха с нас там, не са във Филипините – коментира Димитрова. – Може би сега ще е една идея по-тежко без тях. Мисля, че ще е по-различен турнир от Анкара. И в Турция се раздадохме на 100 процента, макар че в някои от двубоите имахме спадове. Сигурен съм, че с всеки следващ мач особено на третия турнир в София ще се представяме все по-силно. В момента националният отбор се подмладява и е пълен с нови лица. Надявам се, че момичетата ще са докрай мотивирани да играят за родината ни. Дано осъзнават каква е отговорността да си национал на България. Щастлива съм, че идват момичета, които са готови да заместят всяка една от нас. Имат мотивация, гордост и самочувствие. Засега работата с треньора Лоренцо Мичели е отлична. Видя се, че имаме и успех с него в първия турнир. Дано сега продължим."

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS