Ники Михайлов: Хубчев искаше да изгони мен и Живко Миланов

Баща ми си почива от футбола, не смята да се връща скоро

| Левски, БГ футбол

Вратарят на Левски Николай Михайлов даде откровено интервю пред „Канал 3“, в което говори за вече бившия треньор на Левски Петър Хубчев.

„Синият“ страж разкри защо бившият треньор на „сините” не го е искал в състава, как е изгонил „като мръсно куче” Валери Божинов и истина ли е, че е искал да изхвърли дори легендата Живко Миланов.

Освен това Михайлов говори откровено за моментната ситуация в Левски, какво му е казал Наско Сираков, какви разговори е имал с чужденците и защо него няма смисъл Левски да играе в Лига Европа през следващия сезон.

„На четвърта седмица съм от една миниподготовка. Треньорите знаят за нея. Чувствам се перфектно. Имах малък проблем в глезена, но той отшумява. Още този уикенд съм в групата и започвам да се боря за моето място в Левски и в националния отбор“.

„Като има нещо, аз казвам. Имам доста неща, които мога да кажа, но не е сега моментът, докато съм футболист на Левски, не съм възпитан по този начин. Мога да кажа само, че след като си изиграл шест прилични месеца за Левски на едно прилично ниво, след като си вратар на националния отбор, след като потенциално си капитан на този отбор след оттеглянето на Ивелин Попов, след като дълги години си играл в чужбина, в един момент идват едни хора, които първия ден казват, че не те желаят в отбора. Не сме стигали до обяснение. За мен нещата са ясни. Аз съм минал през много трудности. В момента не мога да ги кажа, но ще дойде ден, в който ще ги кажа. Не мога да говоря за хора, които в момента ги няма, а аз съм футболист на любимия клуб. Не са ми на нивото и не са специални хора. Мисля, че думите са излишни. След като оставяш отбора в такова пагубно състояние тима - без ляв бек, десен бек, централни защитници и халфове, а имаш петима вратари, всичко е ясно. Много от малък мой девиз е „когато фактите говорят, боговете мълчат“.

„Естествено, че oтношението на Хубчев към мен бе заради баща ми. Поемам своята вина и критика, но начинът, по който се случиха нещата, беше безобразен. Без нещо да съм направил, носих си последствия. Не бях само аз. Помните какво се случи с Валери Божинов три дена преди да почне първенството. Изгониха го като мръсно куче на улицата, въпреки че той класира тима за Лига Европа. Да не споменавам легенда на Левски, която преди седмица се отказа от футбола (Живко Миланов), който даде живота си за Левски. Той също не беше желан в клуба. Като гледам какво изгради Хубчев, евала. Бях разочарован, нормално да бъда демотивиран. Знам какво е да си професионалист. Аз нося своята вина, извинил съм се на когото трябва. Работя много здраво да се върна там, където ми е мястото. Всичко, което в момента се вижда в Левски, е следствие на работата, която беше свършена в последните 8-9 месеца".

„Всяка една дума, която ми е казвал Сираков, ми е помогнала. Това е човекът, при когото бях, когато отидох да играя в чужбина. В момента той ми е шеф. Аз съм Ники Михайлов, не могат да ми отнемат това, което имам. Ако върнете лентата последните няколко години и видите къде са българските вратари в чужбина, ще ме видите мен по статистиките. Който и да ме упреква, аз съм си аз. Много пъти се опитаха да ме убият, но не успяха“, смята Михайлов.

„На дневен ред не стои напускането ми на стадион "Георги Аспарухов" от моя гледна точка. Има си компетентни хора, които определят кой остава и кой не. Аз съм на две-три крачки от това да съм в оптимална форма. Вече борбата за титулярното място е започнала. В килограми не мога да говоря с точност. Всеки си има различно оптимално ниво. За мен е важно вече да бъда в групата, да бъда в отбора, за помагам с каквото мога. Ще видим как ще се развият нещата с този плейоф. Моята идея е от новото първенство да си върна мястото както в Левски, така и в националния отбор. Конкуренция трябва да има във всеки един голям отбор. Задължително трябва да има двама вратари на високо ниво. Който е по-добър на терена, той ще пази. Знам какво мога и какъв вратар съм. Наско и Тити ми казаха едно много просто нещо - да влизам час по-скоро във форма. Те знаят какъв вратар съм. Върнах живеца в очите си като разбрах, че се сменят треньорите. Аз тренирам всеки ден поне по веднъж. Правя го за себе си, защото ако съм здрав, знам, че имам още 4-5 години“.

„Не искам да им споменавам имената, имаше и хубави неща. За мен е много трудно като съм в ЛЕвски да кажа точните имена и грешките, не е коректно като съм в Левски. Обстановката повлиява най-вече на чужденците. Не всички обичат Левски и са израснали на Герена. За тях това е бизнес, те са дошли да взимат пари. Юношите трябва да се утвърдят в състава. Най-важното е до края на юли Сираков и Тити да стабилизират финансите. Още когато дойдох казах, че ще се опитаме да спечелим нещо, възможно най-скоро. Славия с българи виждате какви трансфери прави, каква е политиката им. Визията на Левски трябва да е такава. Ако Сираков не успее да спаси клуба, не виждам кой друг може", споделя стражът на "сините"

„Абсолютно маловажно е Левски да играе в Европа. С големите пари на „Герена“, със стикован отбор бихме първия мач. Излязохме срещу един отбор на АЕК, който е прилично ниво за Кипър, и той те пребива в два мача. Това е най-малкото за Левски дали ще играе в Лига Европа. Левски трябва да си стъпи на краката, да се оправи с футболистите, защото те могат да си тръгнат. Трябва да комплектоваме един състав и да сме с по-малко очаквания за следващия сезон. Без гръмки трансфери пак ще сме в борбата за титлата. Георги Тодоров е истински левскар, чест и уважения за него. Който иска и може да помогне, да заповяда. С Гошо Тодоров излизаме с всеки мач за победа и това е. Аз съм казал на чужденците, че по един или друг начин до края на месеца всичко ще се стабилизира. Който иска, да остане, никой няма да бъде каран насила".

„Каквото и да кажа за Живко е малко. Скоро записвахме видео за него, останах без думи. Израснали сме заедно. Като разбрах за здравословния му проблем, бях шокиран. Истински мъжкар и боец е, трябваше да предприеме това действие. Сега трябва да се наслаждава на живота. Пожелавам му да бъде здрав. Искам да му кажа, че всички левскари го обичаме, подкрепяме и от каквото има нужда, ние сме настрана. Много ще ни липсва, няма смисъл да го коментираме. Надявам се скоро да е треньор на Левски. Насочил се е към треньорството. Надявам се скоро под някаква форма да има ръководен пост в Левски, той ще е от полза на клуба".

„След 15 години във футбола няма как на баща ми Борислав Михайлов да не му липсва. Отдал се е на почивка. За момента си гледа здравето и не мисли да се връща. Той вече не е на 30 години и чака нови предизвикателства, има някои идеи, ще видим как ще се развият нещата. Няма как да е очарован от начина, по който си тръгна от БФС след всичко направило. Горчилка му е, че не успяхме да се класираме на голям форум. Сега имаме уникален шанс след тези баражи, иначе занапред не знам кога ще можем“, каза още Ники Михайлов.

Ники Михайлов се завърна в групата на Левски

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още