Технически проблеми с автомобила дръпнаха назад българския пилот във Формула 3 Никола Цолов, който днес завърши 25-и в основното състезание от осмия кръг за сезон 2023 в Унгария.

Никола стартира 10-и и в първите обиколки вървеше с темпото на лидерите, като в 4-я тур беше атакуван от Пепе Марти. Цолов успя да отбие 2-3 атаки, но в първия завой след старта испанският пилот на Кампос мина пред него.

След това се появиха проблемите със спирачките, които започнаха да блокират при почти всяко спиране на Никола, а оттам и проблеми в работата на гумите, тъй като „Хунгароринг” износва много сериозно средно твърдите сликове във Формула 3. Заради това Цолов не можеше да се отбранява и започна да губи позиции.

Никола получи и 10 секунди наказание за контакт с друг пилот, след като предните му колела блокираха при спирането за първия завой и той не успя да избегне инцидента.

Състезанието днес беше спечелено от Зак О’Съливан, следван от съотборника си в Према Дино Беганович, а на подиума се качи и Франко Колапинто. Сезонът във Формула 3 продължава следващия уикенд на „Спа” в Белгия.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS