Ръководството на Баскетболния съюз на Сърбия дни наред убеждаваше Никола Йокич, а в акцията се включи и Богдан Богданович, който е новият капитан на сръбския национален отбор. Успех обаче нямаше, тъй като решението на Никола Йокич да не играе за националния отбор това лято беше окончателно. Това увеличава броя на играчите, които няма да играят за националния отбор на Сърбия на Световното първенство - Владимир Лучич е контузен, Никола Калинич поиска почивка заради много контузии, а Василие Мичич, който преминава от Европа в американския баскетбол, вероятно също няма да носи фланелката на националния отбор.

Официално селекционерът Светислав Пешич ще обяви в понеделник следобед списъка с играчите, на които ще разчита за Световното първенство, но след многобройните откази възниква въпросът на какъв резултат може да се надява националният отбор. Голям хендикап ще бъде отсъствието на трима или дори четирима баскетболисти, които бяха планирани в стартовата петица на националния отбор по време на Световното първенство.

Освен новия капитан Богдан Богданович, в отбора се очакват играчи като Неманя Недович, Марко Гудурич и Алекса Аврамович, а централна фигура трябва да бъде Никола Милутинов.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS