Николай Киров грабна приза за най-добър треньор през 2020 година

dsport.bg

За най-добър треньор на 2020 година беше избран наставникът на Арда Николай Киров, който получи 153 гласа.

Второто място зае бившият треньор на ЦСКА Стамен Белчев, който класира ЦСКА в групите на Лига Европа. Тройката допълни старши треньорът на Черно море Илиан Илиев, като разликата между двамата бе само 1 точка. 

Трето място: Илиан Илиев 85 точки

„Малко съм изненадан, не сме постигнали сериозни успехи, но предполагам, че оценяват усилията на всички в отбора да играем добър футбол и да се противопоставяме на грандовете. Времената са трудни не само за нас, за всеки един човек. Надявам се по-бързо да преминава тази неприятна ситуация и да си върнем нормалния живот. Преминахме почти всички отбори през тази карантина. Надявам се и хората да се върнат по трибуните, последните месеци играхме без публика и тръпката не е същата. Единствено от Илиан Илиев-младши зависи как ще се развие. Спортните журналисти много бързо „вдигат“ футболистите и ние много трудно ги сваляме на земята. От всички млади футболисти си зависи да работят и да гонят мечтите си. Аз като малък си бях пожелал да играя в Кипър, а после играх в отбори, които са взимали КЕШ. Не е толкова трудно, колкото изглежда, важното е да има желание.

Второ място: Стамен Белчев – 86 точки

„Искам да благодаря на всички, които са гласували за мен. Без футболистите нямаше как да получава този приз. Дано новата година бъде по-добра. На всички тимове пожелавам ползотворна подготовка и да бъдат здрави. 2020 най-вече я свързвам с класирането на ЦСКА в Лига Европа“.

Първо място: Николай Киров – 153 точки

„Благодаря за наградата. Мога да кажа, че не съм го очаквал по никакъв начин. Мисля, че всеки един колега може да вземе тази награда, защото беше изключително тежка година за нашата професия. Трудностите бяха свързани с пандемията и най-вече в управлението на спортната форма на състезателите. Отново благодаря за тази награда, мога да поздравя всички номинирани и абсолютно всички колеги“.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още