Нов Изпълком в петък, Емо Костадинов става шеф на комисията за Конгреса

Веско Вълчев Веско Вълчев

БФС свиква Изпълком, който ще се проведе в петък (13 декемви) от 12 часа, разбра dsport. Това ще е поредно заседание на Изпълнителният комитет в последните два месеца. Основна точка в дневния ред на сбирката ще бъде изборът на комисии, които ще са ангажирани с провеждането на конгреса на футболната централа през месец юни 2020 година. Очаква се заседанието да бъде обсъждано и предложението на Съдийската комисия свързано с внедряването на ВАР системата в България. Такова обсъждане обаче не попада в дневния ред, но може да бъде коментирано в точка „Разни“.

Новоизбраният вицепрезидент на БФС Емил Костадинов се очаква да бъде утвърден като председател на комисията за подготовка на конгреса. Негови заместници ще са Камен Костадинов и Румен Вълков. Очаква се да бъдат създадени още две комисии – Комисия за подготовка на документите за конгреса и Комисия за промяна на устава на БФС. Председател на първата комисия ще бъде Атанас Фурнаджиев, а на втората Михаил Статев. За момента това са предложения на футболната централа, но се очаква съставът на комисиите да бъде безпроблемно утвърден от Изпълкома.

В същото време на заседанието ще бъде утвърден и дневният ред на Конгреса. Предложението за дневен ред включва 9 точки, а именно:
 

  1. Отчет на Изпълнителния комитет за дейността в периода февруари 2018 – юни 2020
  2. Приемане на нови членове на БФС
  3. Изключване на членове на БФС
  4. Жалби до конгреса на БФС
  5. Освобождаване на президента на БФС и освобождаване на членовете на ИК на БФС
  6. Изменения и допълнения на устава на БФС
  7. Приемане на бюджет за периода 2021-2024 година
  8. Избор на президент на БФС
  9. Избор на членове на ИК на БФС

Както вече стана ясно конгресът на БФС ще се проведе на 7 юни от 10:30 часа в зала номер 3 на НДК. Ако на общото събрание няма кворум то ще се отложи с един час и ще се проведе независимо от броя на явилите се делегати.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ