Втора убедителна победа в Републиканския ни шампионат по мотоциклетизъм записа Мартин Чой (EКО БМВ Моторад МС 77 рейсинг тим, БМВ) на летищен комплекс Долна Митрополия, Плевен. Най-добрият ни пистов състезател не остави шансове на конкуренцията както вчера, така и днес в клас SuperBike1000 cc.Чой направи и рекорд на трасето за най-бърза обиколка в историята, като спря хронометрите на 1:30.282 минути в третата обиколка. До сега няма състезател, който да е направил подобно постижение на пистата в Плевен. Мартин Чой финишира като победител с аванс от 5.2 секунди пред Иван Грозев (БМВ) и на 31 секунди пред Красен Кънчев (БМВ), който се качи на третото място на подиума.

„Чудесен уикенд за мен и екипа ми. Два старта, две победи и отлично начало на новия сезон. Много съм доволен от постигнатото. Не знам за кой пореден път в кариерата си карам в Плевен, но вече официално съм и рекордьор за най-бърза обиколка. Щастлив съм и дано така да продължат нещата до края на годината. И днес ще поздравя публиката за подкрепата към мен. Усещах позитивната енергия през цялото време“, каза Мартин Чой.

Пилотът изненадата приятно част от феновете си, като в рамките на два часа раздаде десетки автографи и снимки. Привържениците на Чой си тръгнаха и с фланелки, които Мартин им подари за спомен.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS