Новият ансамбъл дебютира на Световната купа в Гърция

dsport.bg

Новият ансамбъл по художествена гимнастика ще дебютира на голямо състезание на Световната купа в Атина, която ще се проведе от 18 до 20 март, съобщиха от федерацията. 

За новия олимпийски цикъл правилата за участване в серията от Световни купи бяха променени. След като българките отказаха участие на последното Световно първенство заради травмата на Лаура Траатс, те трябва да получат специална покана за участие в състезанията. Участието на нашите е сигурно само на Световната купа в София, като домакин. От Гърция са пратили такава специална покана към грациите ни, която Весела Димитрова е приела. 

"Днес в БФХГ пристигна официално писмо от ФИГ с покана за участие на ансамбъла ни в първата Световна купа, която ще се проведе от 18 до 20 март в Атина. Бяха променени правилата за участие в световните купи и Световното първенство в Япония е квалификация за световните купи през настоящата година. Успех на нашите прекрасни момичета", се казва в съобщение на Българска федерация по художествена гимнастика.
 

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още