Гигантската реконструкция на мадридския футболен храм "Сантиаго Бернабеу" е към своя край и остават още няколко месеца до завършването на всичко, така че според последните информации Реал Мадрид е определил датата 14 декември за официалното откриване.

Грандиозният проект, който струва над един милиард евро и с който Реал започна в разгара на коронакризата, когато трибуните бяха затворени заради пандемията, позволява на "кралския клуб" вече да се сдобие със супер многофункционално съоръжение с подвижен терен , стадион, който ще има подвижен покрив и ще бъде превърнат в зала, а Реал планира да направи огромна печалба от него с наеми и годишни приходи до 400 милиона евро.

Датата на откриване на "новия Бернабеу" не е изненада, а символика, тъй като на 14 декември 1947 г. за първи път се играе първият мач на "кралския клуб" на емблематичния футболен стадион и дом на най- титулувания футболен клуб. Стадионът на Мадрид през 1940 г. е построен в продължение на три години от октомври 1944 г. до декември 1947 г. и е реновиран два пъти, през 1982 г. и 2001 г., и е разширен четири пъти през 1952 г., 1992 г., 1994 г. и 2011 г.

Реал Мадрид има 14 европейски титли, а стадионът носи името на една от най-забележителните личности в историята на клуба, бившия президент Сантиаго Бернабеу, който е и най-титулувания президент сега заедно с Флорентино Перес.

Как изглежда новият тренировъчен център на ПСЖ на стойност 300 милиона евро? (ВИДЕО)

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS