Едно от новите летни попълнения на ЦСКА 1948 Талис за първи път говори като футболист на „червените“ пред клубната телевизия. Той заяви, че от него може да се очаква Jogo Bonito с червения екип.

„Цялата ми кариера като юноша премина в Атлетико Минейро, в Бразилия. Играх три години в Португалия и сега съм в България. Исках да стана футболист, защото баща ми беше професионален играч. Ходих навсякъде се него. Той ме учеше да играя. Исках като порасна да бъда точно като него. Може и да не е играл в големи отбори, но беше професионалист, а това значи много за едно дете. Исках да вървя по неговите стъпки“, започна Талис.

„Най-силната част от играта ми са подаванията, обичам да се движа много по терена и да стрелям от дистанция. Не винаги съм бил атакуващ халф. Започнах като десен бек, като баща ми, исках да играя на неговата позиция, но разполагах с голяма техника и заради това се преместих в по-предни позиции. В Португалия се наложи да действам и като крило, защото в моя отбор имаше много липсващи състезатели“, продължи бразилецът.

„Благодарен съм на Господ, че облякох фланелката на ЦСКА. Познавах се с бразилците в отбора и поисках информация преди да дойда тук. Те ми казаха много хубави думи. Сигурен съм, че отборът ще е по-успешен от миналата година. Преди да дойда тук с Енрике бяхме юноши на Атлетико Минейро, а в Португалия играх срещу Елитон. Съвсем естествено, говорих с двамата преди да подпиша с ЦСКА“, сподели плеймейкърът.

„Информацията беше много положителна. Никой не ми каза нито една лоша дума за клуба. Лесно е да играеш срещу Елитон, шегувам се, той е добър защитник, трудно е да го преодолееш. Преди да дойда тук, не знаех много за България, разпитвах за футбола. Знам, че зимата е много студено, а София е страхотен град. Надявам се с течение на времето да съм поне толкова щастлив, колкото съм в този момент“, заяви полузащитникът.

„Във футбола, в родината ми, а и навсякъде ние, бразилците, носим красотата. За нас това е начин на живот. Тук има доста мои сънародници. Те правят впечатление. В Бразилия след като се родим, започваме да мислим за футбол. Бащата облича детето още от родилното във футболен екип на своя любим отбор. Всяко дете в Бразилия на 5-6 години ще ви каже, че иска да стане футболист. Може да очаквате Жого Бонито от мен, но ще опитам да направя всичко не само да реализирам попадения, но и да асистирам на съотборниците си“, завърши Талис.

Бивш играч на ЦСКА напусна ЦСКА 1948

Педриньо: Целта е ясна – борим се за титлата (ВИДЕО)

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS