Ново 20! Касабов все още не е вписан като президент на БФС

Инес Павлова Инес Павлова

Въпреки че преди 4 дни се появиха информации, че Михаил Касабов е новият президент на Българския футболен съюз (БФС), това все още не е факт! Dsport.bg научи от свои източници, че до 17 часа днес все още не е минало вписването на Касабов в Търговския регистър като нов временно изпълняващ длъжността шеф на футболната ни централа до свикването на Конгрес.

След като са били подадени нужните документи по вписване, все още няма реално включване в Търговския регистър. За въпросното вписване е нужно време за проверки и административни срокове. Като по информация на dsport.bg вече има един отказ за вписване заради нередност в документацията!

Така сега наново са заявени документите и се чака ново разглеждане. След като това стане факт, според устав новият президент на БФС трябва да свика Изпълком. Според запознати денят, след като бъде вписан, Касабов трябва да покани членовете на бюрото на Изпълнителния комитет „за решаване на неотложни въпроси от компетентността на ИК в периода между неговите заседания“ като „на първото заседание след избора ИК избира от своя състав първия вицепрезидент и двамата вицепрезиденти, а заседанията на ИК се провеждат най-малко веднъж на три месеца“.

По наша информация след като бъде вписан Касабов ще свика Изпълком след 5 работни дни. Според устава на БФС „заседанията на ИК се свикват от президента чрез писмена покана, а при негово отсъствие – от първия вицепрезидент или друг вицепрезидент, определен от ИК за всеки отделен случай. Президентът е длъжен да свиква заседание на ИК при писмено искане на 1/3 от всичките му членове. Поканата съдържа дневния ред, датата, часа и мястото за провеждането на заседанието и се изпраща по електронна поща, факс или се връчва лично срещу подпис на всички членове на ИК най-малко пет работни дни преди насрочения ден“.

Михаил Касабов по информация на dsport.bg има и различни варианти за дата за нов Конгрес на БФС и избор на ново ръководство, която обаче първо трябва да бъде обсъдена на Изпълком.

Атанас Фурнаджиев: Президентът на БФС е административна длъжност

Михаил Касабов - временен президент на БФС

Михайлов: Идва момент, в който на човек му писва

Бойко Борисов: Ако седна до Борислав Михайлов, ще поема всичките му пасиви

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още