Обявяват ПСЖ за шампион на Франция

| Франция

ПСЖ ще бъде коронясан за шампион на френската Лига 1, въпреки че сезонът няма да бъде доигран.

Във вторник премиерът на Франция Едуард Филип заяви, че в страната няма да се провеждат спортни събития до септември заради пандемията от коронавирус.

Премиерът на Франция: Никакъв спорт преди септември, Лига 1 няма да продължи

Според L'Equipe обаче титлата ще бъде връчена на ПСЖ. Амиен и Тулуза, които са в дъното на таблицата, пък ще изпаднат в Лига 2, въпреки че остават още 10 кръга от шампионата.

ПСЖ, Олимпик Марсилия и Рен ще получат квоти за Шампионска лига догодина, а Лил, Реймс и Ница за Лига Европа.

Новините са добри и за лидерите в Лига 2 Лориен и Ланс, които ще бъдат възнаградени за доброто си представяне до този момент с промоция за Лига 1.

Всички тези предложения ще бъдат гласувани от борда на директорите на Лига 1 и след това потвърдени от общото събрание, преди да бъдат официализирани. Много малка е вероятността да не бъде постигнат консенсус, така че е въпрос на броени дни ПСЖ да бъде обявен за шампион на Франция.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още