Обявиха 25 май за световен ден на футбола

dsport.bg

Общото събрание на Организацията на обединените нации (ООН) прие резолюция, с която обявява 25 май за Световен ден на футбола.

Резолюцията решава да "провъзгласи 25 май за Световен ден на футбола, тъй като през 2024-a се навършват 100 години от първия по рода си международен футболен турнир, включващ представители от всички региони на Летните олимпийски игри през 1924 гodina в Париж", съобщава ТАСС.

Освен това документът препоръчва на държавите-членки "да приемат политики и програми за насърчаване на спорта и на физическата активност, включително на футбола, на национално и местно ниво като средство за насърчаване на физическото и психическо здраве и благополучие и насърчаване на спортна култура в обществото" и "предлага да празнуваме Световния ден на футбола в съответствие с националните приоритети и да насърчаваме ползите от футбола за всички, включително чрез дейности за образование и повишаване на осведомеността".

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ