Община Пловдив тегли заем от 24 милиона лева за стадионите на Ботев и Локомотив

dsport.bg

Общинският съвет на Пловдив трябва да одобри кредитна финансова институция за предоставяне на заем в размер на 24 милиона лева на Община Пловдив за довършването на строежа на стадионите "Христо Ботев" и "Локомотив". Това стана ясно след публикуване на дневния ред за предстоящата сесия на Общинския съвет в града.

От документите, които ще бъдат внесени за обсъждане, се вижда, че за двете спортни съоръжения ще се отпуснат по 12 милиона лева.

В предложението на заместник-кмета на Пловдив Величко Родопски, което ще се гледа на сесията на Общинския съвет на 27 октомври (четвъртък), е уточнено, че в срока за депозиране на оферти за участие от финансови институции са представени четири оферти. След обявяване на класирането, участникът, класиран на първо място е „Уникредит Булбанк“ АД.

В проекта на договор е записано, че гратисният период за погасяване на главницата на кредита е до 42 месеца от датата на подписването му, тоест до месец май 2026 година.

Феновете на Ботев Пд отново се ядосаха за ''Колежа'': Поредното неспазване на сроковете

Феновете на Ботев Пд потърсиха отговори за „Колежа“ пред Общината (ВИДЕО)

Внесоха поправките за строежа на ''Колежа'', точната сума на проекта още не се знае

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ