Община Велико Търново и Етър организират празник по повод Световния ден на детския футбол

dsport.bg

19 юни е Световният ден на детския футбол и се отбелязва с решение на Фонда на ООН за подпомагане на децата (УНИЦЕФ) и Международната футболна федерация (ФИФА), подписано през  2001 г. , за да се привлече вниманието на децата и младежите към спорта. В тази връзка и в унисон с визията на за развитие на спортната култура на децата от най-ранна възраст, Община Велико Търново и Етър организират футболен празник с участието на отбори от региона, съобщиха "виолетовите" на сайта си.

Надпреварите, които няма да имат турнирен характер, ще се проведат предстоящия уикенд 20-21 юни в три възрастови групи – за деца, родени 2012 година, на Футбол 5 и за деца, родени 2011 и 2010 г., на Футбол 7. Ще се проведе и при спазване на мерките за безопасност във връзка с пандемията от КОВИД-19.

Срещите на Футбол 5 ще се проведат на Комплекс „Спортно Търново“, а тези за Футбол 7 на терени „Трифон Иванов“ във Велико Търново и „Петър Шатров“ в село Шемшево.

Участие ще вземат отборите на  “Янтра 2013” (Габрово), “Севлиево”, “Дунав” (Русе), “Локомотив” (Горна Оряховица), “Лато” (Алеково) “Локомотив” (Дряново) и домакините от “Етър”.

През следващите седмици ще бъдат организирани подобни изяви и за деца, родени през 2009 и 2013 години.

Организаторите планират изявата да се развие и да се превърне в ежегоден международен турнир по повод Световния ден на детския футбол!

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още