Атлетико Мадрид ще върне старата си емблема, която бе заменена с настоящата през 2017. Това обявиха официално от клуба в петък. Замяната на двете емблеми ще се случи за началото на сезон 2024/25.

Както е известно, наскоро клубни членове на „дюшекчиите“ инициираха подписка, с която да бъде върната старата емблема на тима. В нея участваха 138 881 човека, като 56%, или 77 690 от тях, гласуваха „За“.

В отговор на тази проява на членовете, от 1 юли 2024 г. предишната емблема отново ще стане официална за клуба. Това е сложен, мащабен и скъп процес, с който Борда на директорите на клуба ще се заеме.

Според информации от вестник „Marca”, клубът ще предприеме необходимите стъпки, така че гласуваната емблема да може да бъде показвана от 1 юли 2024 г. на стадиони, зали на академията, улични табели, социални мрежи, приложения, уебсайти, телевизии, видеоигри.

Друг детайл, който би затруднил интегрирането на „новата-стара“ емблема е слагането и върху фланелките за сезон 2024/25, които вече са в процес на производство. Дизайнът на първия екип за другия сезон, в който е изобразена досегашната емблема, бе одобрен от комисия на едно от първите ѝ заседания.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS