Официално: Формула 1 отмени Гран При на Австралия

| Формула 1

Формула 1 заедно с ФИА, с пълната подкрепа на Австралийската Гран При корпорация, взеха решение всички дейности свързани с Гран При на Австралия да бъдат отменени.

"След  новината, че член на МакЛарън е тестван положително за COVID-19 и решението на отбора да се оттегли от Гран При на Австралия, Формула 1 и ФИА свикаха среща на останалите девет директора на отбори в четвъртък вечерта. Обсъждането завърши с решение, че надпреварата не трябва да проведе. Формула 1 и ФИА, с пълната подкрепа на Австралийската Гран При корпорация, взеха решението, че всички дейности във Формула 1 за Гран При на Австралия се анулират“, се казва в изявлението. 

Гран При на Китай вече бе отложено заради пандемията от коронавирус, а следващата седмица Гран При на Бахрейн се предвижда да се проведе при закрити врата.

Първата по рода си Гран При на Виетнам на 5 април също е застрашена заради пандемията.

МакЛарън се оттегли от Гран при на Австралия, състезанието е под въпрос
 

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още