"Диамантените" момичета на България, които спечелиха олимпийската титла в Токио 2020 при ансамблите Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова са на посещение в Япония по покана на град Мураяма в префектура Ямагата.

Днес те пристигнаха в Мураяма - градът, който беше домакин на нашия национален отбор няколко поредни подготвителни лагера преди Олимпийските игри в Токио.

В Мураяма нашите момичета имат едни от най-верните си фенове, които ги подкрепяха през цялото време и стискаха палци именно нашите момичета да станат Олимпийски шампионки.

Днес олимпийските шампионки от българския ансамбъл бяха поканени в кметството на Мураяма, където бяха приветствани от официално от кмета на Мураяма, както и от други служители в кметството.

После домакините организираха официална вечеря в чест на българските шампионки, на която бяха поканени и кметове на съседни префектури, имаше кратка музикална програма, която включваше изпълнение на традиционни японски барабани, а всички от нашата делегация получиха специални ръчно изработени гривнички и други подаръци.

Всички бяха много развълнувани и щастливи да се срещнат отново и взаимно да се поздравят още веднъж за спечелената олимпийска титла.

Българският посланик в Токио г-жа Мариета Арабаджиева също пристигна в Мураяма и ще остане с нашите момичета два дни.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS