Организаторите на Пекин 2022 не се притесняват от новия щам на коронавируса

dsport.bg

В Китай не вярват, че новият вариант на коронавируса Омикрон ще попречи на провеждането на Зимните олимпийски игри в Пекин през февруари.

Мерките за недопускане на разпространение на заразата ще бъдат изключително строги, като те ще обхващат всички присъстващи - спортисти, официални лица и журналисти.

"Може би ще има някои затруднения, но очакваме всичко да премине гладко и успешно", каза говорител на външното министерство в Китай.

Част от мерките против разпространението на коронавируса включват карантина, балони, често тестване и недопускане на никакви чуждестранни фенове.

Мерките, които и към момента важат в Китай, дават резултат. В цялата страна във вторник бяха регистрирани само 21 случая на новозаразени с COVID-19.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още