Отборите в Италия подновяват тренировки

Отборите в Италия ще могат да подновят тренировски след пандемията от коронавирус. Това съобщи спортният министър Винченцо Спадафора, като заяви, че протоколът за рестартирането на заниманията е одобрен от Научно-техническия комитет. Той допълни, че на 28 май ще бъде взето решение кога да бъде подновено първенството.

В Серия А забраняват спор със съдиите, талисмани на отбори и снимки преди мач

"Преди малко публикувахме протокола, с който се разрешава отборите да подновят тренировки. Одобрен е от Научно-техническия комитет. Има нови правила относно възстановяването на шампионата, така че в понеделник очакваме и протокол относно това. След това ще предам и него на Комитета на 28 май ще изберем дата за рестарт на първенството. Иска ми се да съм оптимист. Ясно е, че веднъж отвори ли се цяла Италия отново, футболът също няма да бъде изключение. Не мога да си представя света без него", каза италианските спортен министър.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още