Отборите в Италия подновяват тренировки

Отборите в Италия ще могат да подновят тренировски след пандемията от коронавирус. Това съобщи спортният министър Винченцо Спадафора, като заяви, че протоколът за рестартирането на заниманията е одобрен от Научно-техническия комитет. Той допълни, че на 28 май ще бъде взето решение кога да бъде подновено първенството.

В Серия А забраняват спор със съдиите, талисмани на отбори и снимки преди мач

"Преди малко публикувахме протокола, с който се разрешава отборите да подновят тренировки. Одобрен е от Научно-техническия комитет. Има нови правила относно възстановяването на шампионата, така че в понеделник очакваме и протокол относно това. След това ще предам и него на Комитета на 28 май ще изберем дата за рестарт на първенството. Иска ми се да съм оптимист. Ясно е, че веднъж отвори ли се цяла Италия отново, футболът също няма да бъде изключение. Не мога да си представя света без него", каза италианските спортен министър.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още