Отлагат старта на новия сезон в Първа лига заради COVID-19

Суперкупата ще се играе в края на юли

| БГ футбол, efbet Лига

Новото първенство ще стартира със седмица по-късно от определеното - от 1 август, твърди „24 часа“. Причината за отлагането се крие в серията положителни тестове на играчи, която бе продължена от пловдивските Локомотив и Ботев, както и от русенския Дунав. Преди това положителни имаше в Славия, Етър, ЦСКА, Царско село и Черно море.

Във Втора лига положителни за COVID-19 бяха установени в Локомотив (Горна Оряховица) и Миньор (Перник). Положението при перничани е доста сериозно, защото 12 човека са изолирани на лагера в Ковачевци. Към тях от вчера се присъедини и Септември (София), който обяви положителна проба на вратаря си Филип Димитров.

Така първенствата и в двете професионални лиги ще стартират едновременно. Решението да се отложи стартът на новото първенство означава, че двубоят за суперкупата между Лудогорец и Локомотив Пловдив ще бъде изигран в неделя, 26 юли, най-вероятно на Националния стадион „Васил Левски“. В момента това не е актуално, защото и без това няма да бъдат допускани зрители, което се отнася вероятно и за първите кръгове от новия шампионат.

От Локомотив потвърдиха: В клуба има 7 заразени

След положителните проби на двама футболисти, в Дунав са преминали нови PCR тестове

Миньор Перник обяви 11 заразени с COVID-19 футболисти

Положителна проба за COVID-19 и в отбора Септември

Още трима от Царско село заразени с COVID-19

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още