Пада забраната за посещение на спортни мероприятия на закрито

dsport.bg

Пада забраната за посещение на спортни мероприятия на закрито у нас, но само в областите, където няма потвърдени случаи на коронавирус. Това обяви началникът на Кризисния щаб ген. майор д-р Веницслав Мутафчийски. 

Два нови случая на коронавирус в България, пациентите са настанени в "Пирогов"

На специална пресконференция той заяви, че спортните мероприятия у нас могат да бъдат посещавани, но само от ограничен брой зрители - 250, които трябва да са на минимум 1 метър разстояние, или пред едно свободно седящо място.

"В области без потвърдени случаи на коронавирус провеждането на спортни мероприятия на закрито да се ограничи до присъствието на 250 души, като се осигури минимално разстояние 1 метър между присъстващите или те да бъдат поставени на разстояние 1 седящо място. При международни спортни прояви участници от страни определени като рискови да са преминали 14-дневна изолация на територията на Република България. Става въпрос за квалификационни състезания, които са в програмата за квалификациите за Олимпиадата през 2020 година. Има отбори, които трябва да пристигнат в България, а са от рискови дестинации. Става въпрос за тимовете на Южна Корея, Италия и Иран", обясни Мутафчийски.

Министерството на спорта взе мерки срещу коронавируса

Той допълни, че в областите, където има потвърддени случаи на заразени с коронавирус забраната остава в сила.

"В области с потвърдени случаи на коронавирус провеждането на спортни мероприятия се преустановява. При невъзможност за отлагане или препланиране, по изключение, те се провеждат без публика и това е свързано пак с квалификационни международни срещи. Във връзка с обявената епидемия по отношение на грип Б имаше планирани 467 мача от Втора лига, Трета лига и различни детски мероприятия. Мащабите са много големи и се получава струпване на големи маси хора", завърши шефът на кризисния щаб у нас.

Мачовете днес остават с публика, следващите кръгове - без

Чуйте цялото изказване на ген. майор д-р Веницслав Мутафчийски в аудиото

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още