Пълна каша около Ювентус – Наполи

dsport.bg

Дербито между Ювентус и Наполи не се състоя през миналата седмица, а все още няма никаква яснота относно това какво ще бъде решението на федерацията.

Според информацията на „Corriere della Sera“, от актива на Наполи може да бъде отнета една точка за нарушаване на настоящия протокол.

Дербито в крайна сметка може да бъде насрочено и да се състои, а Ювентус да не получи служебна победа.

Наполи получи забрана от здравните власти в Неапол да лети за Торино, докато „бианконерите“ бяха на „Алианц Стейдиъм“ и очакваха началото на мача.

Адвокатите на федерацията не поставят под съмнение компетентността на здравните власти в Неапол, но смятат, че отборът не е трябвало да бъде спиран да пътува за Торино.

От Спортно-техническата комисия потвърждават, че местните здравни власти може да са блокирали пътуването на Наполи поради опасения от разпространение на COVID-19.

От Наполи настояват, че са получи обаждане от местните здравни власти, които са им забранили да пътуват до Торино и да се самоизолират.

Ръководството на Лигата и Ювентус са на мнение, че съществуващият протокол не задължава намесата на здравните регионални власти.

Притеснението идва от факта, че съществуващият протокол не е нарушен от нито един друг регионален здравен орган, а този в Неапол създава тревожен прецедент.

Ако има различни варианти за подход към подобни ситуации, това създава неравнопоставени условия, така че Дисциплинарната комисия ще се нуждае от повече време, за да се произнесе по случая с Наполи.

Решението за двубоя Ювентус – Наполи бе отложено за следващата седмица. Спортният съдия Мастрандрея ще вземе решение по делото Ювентус – Наполи следващата седмица, тъй като е избрал да отдели още няколко дни за по-задълбочено проучване на случая.

Сагата около Ювентус - Наполи продължава

Юве изчака, но Наполи не се появи за дербито

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още