Панагюрище ще приеме Финалната осмица на Купата на България по баскетбол при мъжете. Мачовете ще се играят от 11 до 15 март.

Първоначално кандидатури за домакинство подадоха само Рилски спортист с „Арена Самоков“ и Балкан с „Арена Ботевград“.

При отварянето на офертите на двата клуба обаче стана ясно, че те не отговарят на всички условия, поставени от БФБ в Правилата за провеждане на Купа България и в частност не предлагат поемане на съдийските разноски. В Правилата за провеждане на надпреварата е записано: „10.6. Организаторът на финалния турнир поема следните организационни разходи:

- разноски за охрана, лекар, секретарски апарат , статистика и видеозаснемане;

- наем зала и обслужващ персонал;

- съдийските разноски.

В случай, че няма кандидат за домакинство, който поема съдийските разноски за турнира, то тогава всеки участник заплаща такса мач преди съответната среща в следните размери:

– за участие в среща от четвъртфинали – 700 лв., за участие в среща от полуфинали – 800 лв. и за участие във финал 1000 лв.“

Това стана причина срокът за кандидатстване за домакинство на интригуващия турнир да бъде удължен.

Kомпанията от Панагюрище „Бояна Девелоперс“ бързо реагира и предостави оферта, която отговаря на всички изисквания на БФБаскетбол за домакинство на състезанието.

Така за втори път след 2019 г. „Арена Асарел“ в Панагюрище ще приеме финал на турнира efbet Купа на България. Преди три години Левски Лукойл победи Берое в мача за купата, проведен в спортното съоръжение. Този път обаче мачовете ще се проведат без публика, поради ограниченията, наложени от епидемичната обстановка.

Спортна зала „АРЕНА АСАРЕЛ“ в град Панагюрище е едно от най-модерните спортни съоръжения в България. Тя отговаря на всички изисквания на международните и спортни федерации и техните стандарти и критерии за провеждане на Световни, Европейски първенства, Купи и Турнири от най-висок ранг.

Жребият отредни в четвъртфиналите на efbet Купа на България през 2021 г. да спорят:

Рилски спортист - Академик Пловдив;

Левски Лукойл - Спартак Плевен;

Берое - Ямбол;

Балкан - Черноморец.

Мачовете са на 11 и 12 март.

За полуфиналите на 13 март разпределението е следното:

Рилски спортист / Академик Пловдив - Балкан / Черноморец;

Левски Лукойл / Спартак Плевен - Берое / Ямбол.

Носителят на Купата на България за 2021 г. ще бъде определен на 15 март.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS