Парламентът отхвърли предложението на Валери Симеонов за промени в Закона за хазарта

dsport.bg


Депутатите отхвърлиха днес промените в Закона за хазарта, които бяха предложени от Валери Симеонов. Народните представители гласуваха 22 "За", 4 "Против" и 127 "Въздържали се", като по този начин предложението не мина на първо четене. Както е известно голяма част от футболните и спортните клубове у нас се обявиха срещу промените в Закона за хазарта, тъй като те щяха да нанесат сериозен финансов удар по отборите, които получават спонсорски договори от букмейкърски компании.

Валери Симеонов: Спортните клубове са мотивирани да се обявят против проектозакона за хазарта

Депутатите приеха обаче на първо четене предложенията на ГЕРБ за промени в Закона за хазарта. "За" промените гласуваха 99 народни представители, "против" - 43, "въздържали се" - 13, с което те бяха приети. Законопроектът предвижда промяна във формата и организацията на Държавната комисия по хазарта, като тя ще се преструктурира в Държавна агенция по хазарта. Новосъздадената Агенция ще е специализиран държавен орган към Министерския съвет, който ще изпълнява държавната политика в областта на хазарта и ще осъществява надзор върху хазартните и свързаните с тях дейности.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ