Парламентът прие промените в Закона за хазарта

dsport.bg

Парламентът окончателно прие предложените от лидера на НФСБ Валери Симеонов промени в Закона за хазарта, с които се премахват частните лотарии. Така спонсорът на Левски "Национална лотария" ще остане без лиценз. В четвъртък промените бяха одобрени на второ четене в бюджетната комисия и днес точката за гласуване бе вкарана извънредно в дневния ред на депутатите.

Бюджетната комисия прие и на второ четене промените в Закона за хазарта

При гласуванията на текстовете в пленарната зала малцина гласуваха с "против" и "въздържал се".

Лицензиите на частните хазартни оператори ще бъдат отнети след обнародване на закона в "Държавен вестник", срокът за което е 14 дни, ако президентът Румен Радев не наложи вето. Преходен период няма да има, макар първоначалният проект да предвиждаше три месеца.

Големите печалби, които според правилата на игрите се изплащат разсрочено на части, остават негарантирани, тъй като след отнемане на лицензите спечелилите на практика сами ще трябва да търсят неизплатените пари. В приетите тесктове се посочва единствено, че след влизането в сила на този закон неизплатените печалби се изплащат по правилата на съответната игра.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук