Първата жена, която беше назначена за старши треньор на мъжки английски футболен отбор – Хана Дингли беше уволнена от поста само след две седмици. Тя беше назначена да води Форест Грийн Роувърс от Лига 2 в началото на месеца след напускането на Дънкан Фъргюсън. Но днес тя научи, че е уволнена и мястото е дадено на Дейвид Хорсман.

Дингли, която има УЕФА Про треньорски лиценз, беше наясно, че е временен вариант. Освен това, тя е и единствената жена, която води юношески отбор в английски професионален клуб.

Хорсман пристига във Форест Грийн от Саутхямптън, където водеше втория отбор. Но докато се адаптира достатъчно, дамата ще води отбора в контролните срещи с Ковънтри Сити и Евертън U21, които са планирани през тази седмица.

Благодарен съм на Хана, която удържа крепостта в нашия клуб докато ние правехме пълно преустройване на всички нива, заяви собственикът на Форест Грийн Дейл Bинс.

"Въпреки че този път тя не получи най-високата длъжност, това несъмнено беше ценен опит и голяма стъпка в кариерата й", допълни шефът.

Хорсман също така беше треньор и в първия отбор на Саутхямптън при управлението на Рубен Селеш и Винс заяви, че неговата кандидатура се е откроявала при над 100 претенденти за поста.

"Радваме се, че Дейвид се присъедини към нашия клуб. Модерната му визия за футбола отговаря на нашата концепция като клуб", допълни Дейл Винс. Форест Грийн завърши на последното 24-о място в третото ниво на английския футбол Лига 1 и от новия сезон стартира с домакинство на Салфорд Сити в Лига 2.

За първи път жена ще води мъжки футболен отбор в Англия

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS