Първи случай на заразен с коронавирус футболист в Англия

Футболистът на Челси Калъм Хъдсън-Одой е дал положителен тест за коронавирус, съобщиха от клуба. 19-годишният англичанин вече се намира под карантина.

Всички служители на Челси, които скоро са били в контакт с играчите, ще бъдат изолирани в съответствие с мерките, препоръчани от британското правителство. Тези, които не са били в близост до Хъдсън-Одой, ще могат да се върнат на работа до няколко дни. Част от тренировъчния центъра на "сините" ще бъде затворен за достъп.

Хъдсън-Одой е проявил симптоми на лека настинка в понеделник сутринта и оттогава превантивно не е ходил в тренировъчната база .  От „Стамфорд бридж“ съобщават, че футболистът се чувства добре и се надява скоро да поднови тренировки..

"Желаем на Калъм бързо оздравяване и с нетърпение чакаме възможността отново да го видим в клуба", написаха от Челси.

Микел Артета е болен от коронавирус

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още