Патрис Евра призна, че е бил жертва на сексуално насилие

dsport.bg

Бившият краен бранител на Манчестър Юнайтед Патрис Евра разкри, че на 13-годишна възраст е станал жертва на сексуално посегателство от свой учител.

40-годишният в момента французин сподели шокиращата случка от тийнейджърските си години в интервю пред „Таймс“ по повод издаването на автобиографията му.

Извършителят на посегателството бил негов учител, в чийто дом Евра отсядал три пъти седмично. Евра разказва как мъжът влизал в стаята му, докато спи, опипвал го и се опитвал да му свали дрехите. Евра не разказал за случилото се дори на майка си, тъй като бил засрамен. Все пак той успял да я убеди повече да не го пуска в дома на учителя.

В последната вечер станало и най-страшното сексуално посегателство. Няколко години по-късно, когато Евра вече е футболист на Монако, бил потърсен от полицията, тъй като срещу въпросния учител са постъпили обвинения. Евра обаче скрил истината, за което съжалява и до момента.

Наскоро той разказал на майка си какво е трябвало да преживее и тя се опитала да го убеди да не дава гласност на случилото се в биографията. Евра обаче категорично отказал.

„Не го правя за себе си, а за другите деца. Не искам хората да ме съжаляват”, заяви бившият играч на Ман Юнайтед.

Патрис Евра: С Видич играхме заедно и не си говорихме в продължение на три месеца

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още