Изпълнителният директор на Левски Павел Колев заяви, че според него "сините" са единственият клуб в България, който няма просрочени задължения. Той гостува в студиото на Дарик радио и даде дълго интервю.

"Миналата година по това време Левски бе изваден от Европейските турнири с решение на УЕФА за задължения, които не бяха малко. Основна част от тях бе към държавата. Тогава се борихме да спасим клуба и да получим лиценз и да оцелеем като клуб, защото задълженията бяха големи. Сега нещата стоят много по-добре. Левски е абсолютно коректен платец към държава и сме единствения клуб в България, който няма просрочени задължения. Ако някой очаква да размахваме платежни, че сме платили няма да стане. Държавата трябва да бъде строга към всички клубове. Това е важно условие за равнопоставеността на клубовете", каза Колев.

Шефът на Левски  коментира и темата за нов стадион. "Клубът трябва да се превърне в бизнес организация. Трябва да реализира печалба от дейността на този клуб. Без модерен стадион няма как да стане. Модерен стадион не значи задължително да е скъп. Това е добрата новина, но лошата е, че чисто бюрократично нещата са доста сложни. Смея да твърдя, че който клуб в София първи направи хубав стадион ще дръпне пред конкуренцията.  Нов стадион е задължителен. Това се ме учили и в университета. Всеки трябва да го е разбрал. Стадионът е в сърцето на всяка футболна икономика и всеки клуб", каза Колев.

Павел Колев заяви, че в клуба са обмисляли възможността да пуснат в продажба пакетни билети за първите няколко мача през пролетния дял, но допълнителни подробности по темата ще има следващата седмица.

Павел Колев потвърди: Спирингс беше в София и му хареса


 

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS