Павел Колев обяви колко пари се дължат на футболистите и заяви, че токът на Лаута може да бъде спрян (ВИДЕО)

dsport.bg

Изпълнителният директор на Локомотив Пловдив Павел Колев, който направи скандални разкрития за ситуацията в клуба след мача срещу Левски, обяви, че нещата е вероятно да не свършат добре за клуба.

Павел Колев със скандални разкрития за ситуацията в Локо Пловдив, обяви, че напуска

„Платена е заплатата за септември. В момента са дължими октомври и ноември. Това е част от проблема. Футболистите не са глупави и виждат кога клуба афишира амбиции само на хартия и е сериозен в своето развитие и няма покритие. Затова разговорите със споменатите футболисти вървяха трудно. С Джовани си бяхме си стиснали ръцете за нов договор, но след което нещата тръгнаха надолу не само спортно-технически, а и организационно и Джовани се разколеба и вероятно няма да преподпише“, каза Колев.

„За клуба предстоят трудни дни.Мъчно ми е, защото виждах преспектива в този отбор изграден от Александър Томаш. Свършихме доста работа и през подготовката. Направихме изходящи трансфери, от които се издържаше клуба. Играехме добър футбол. Лошото е, че това бе развалено отвътре и сега оттук нататък, ако няма успокояване на страстите и решения в една или друга посока, няма да свършат добре нещата. Нямаме яснота за зимен лагер, имаме оферти, но не може да приемем нито една, защото нямаме средства да платим. Много е вероятно нещата да не свършат добре. Не е ясно кой ще остане, има неистова страст да се продават футболисти на безценица. Това не отива на клуб като Локомотив“, допълни той.

„Фалит е много тежка дума. Преди да се стигне до фалит има много процедура. Далеч сме от това нещо, но трябва да се вземат мерки, защото има и задължения към НАП, към контрагенти и тези задължения трябва да започнат да се покриват. Сега сме в състояние, че не може да си платим тока, ако другата седмица не платим, няма да има осветление за мача с Пирин“, допълни той.

„Ще бъде некоректно да цитирам точна сума, защото от тази сума да се приспаднат бъдещи вземания, които има. По-притеснителното е, че не знам каква част от тези вземания ще влязат в клуба“, заяви още Колев.

„Феновете на Локомтоив са запознати. Имахме две срещи с феновете в присъствието на двамата основни акционери. За мен едно от най-важните неща, които трябва да се случат, тези, които ще управляват клуба, да се фокусират върху футболната част и Локомотив Пловдив да стане ползвател на стадиона. Ние в момента като клуб нямаме ключове от двете трибуни. Има помещения, които могат да се ползваме, но ние нямаме достъп. Община Пловдив чака да получи ключа, за да го даде на клуба. В същото време сме ползвател със споразумение за наем, но чакаме вече 3 месеца. Не сме мръднали и на йота от лятото. Локомотив физически фенмагазин няма, това също не отива като клуб. Акционерите трябва да се фокусират върху футболната част“, каза той.

„За стадиона не е в моята компетенция. Тук става дума за средства, които още не са отпуснати. Без модерни стадиони футбол няма как да има на високо професионално ниво. Процедурата върви извън клуба. Проблемът е липсата на яснота и несигурността. Тя хвърля сянка върху целия български футбол. В него има натрупана критична маса от дребни душици, които трябва да бъдат изметени спешно, за да има движение нагоре и напред. Няма как да стане с криене в сенките и вземаме на решения без да го има никъде името ти“, завърши Павел Колев.

Кольо, кога ще бием? Кольо бързо отговори, Уелтон се завърна сред титулярите, вкара и Левски би

Николай Костов: Когато Левски е без основни играчи, има друг облик (ВИДЕО)

Уелтон: Не съм дошъл тук на разходка, работя и ми се получава, не искам да коментирам договора

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още