Павел Колев: Поемам ангажимент на абсолютна публичност в Локомотив Пловдив (ВИДЕО)

"Александър Томаш има договор за още 1 година и не съм коментирал негово желание да напуска", каза Павел Колев.

dsport.bg

Павел Колев бе представен като нов изпълнителен директор на Локомотив Пловдив. За последно той работи на същата позиция в Левски, а преди това дълги години бе част от БФС.

„Благодаря на г-н Сотков и на г-н Крушарски. Това е признание и голяма отговорност. Локомотив Пловдив не е случаен клуб и той заслужава възможно най-доброто. Предварително искам да се извиня, че на не малка част от тях няма да мога да ви дам отговори в детайли, защото ще ми трябва да се запозная със ситуацията. Едно е да наблюдаваш от страни отбора как играе и да виждаш посланията на треньор, футболисти и публика, а друго е когато влезеш в кухнята – видиш неща, взаимотношенията между хората. Има доста неща, с които не съм наясно. Нямам самочувствието да познавам ситуацията в Локомотив. Това в никакъв случай не значи, че бягам от отговорност и търся да спечеля време. Мога да поема ангажимент за абсолютна публичност, тоест това, което знам аз, ще го знаете и вие, а след това и привържениците на клуба. Ще се опитаме да направим така, че клубът да работи по прозрачен начин, но да изпълнява и основните си цели“, каза Колев.

„Има съществено различие между това, което представлява Локомотив Пловдив като идея и това, което се получава на практика и е нещо нормално. Има обективни и субективни обстоятелства, които пречат Локомотив да изглежда така, както се иска на привържениците.

Аз съм тук по покана на г-н Сотков и със съгласието на г-н Крушарски. Единственото, което ще ме интересува какви са интересите на клуба. Когато не съм съгласен ще го казвам. Ще се опитам да развием това, което се случва. Сърцето на футболната икономика се изгражда на трибуните. Когато го видим в завършен вид за Локомотив ще настъпят много по-добри времена“, допълни още той.

„Много е лесно да се правят промени, когато нямаш представа къде си. Първото нещо е да се запозная детайлно с хората, защото те са най-важни. След това ще прочета доста. Ще трябва да се запозная с всичко това и то в максимално кратък срок. Коментирали сме с г-н Сотков и г-н Крушарски как ще изглежда структурата на клуба и как си я представям, но как и кога ще се случи... не мога да кажа, защото пак е свързано с хора. Искам да успокоя всички, че не предстои промяна в състава на клуба, защото не съм се видял с всички. След като се запозная с всички, след като изкоментираме какви са очакванията и дали имаме допирни точки ще коментираме дали имаме общо бъдеще. Персонални промени не стои на дневен ред. Ще има нови хора в екипа, защото идеята на моето идване не е просто да се каже, че Локомотив има нов изпълнителен директор, а идеята е да направим така, че администрацията да функционира в интерес на клуба. Това е свързано с първия отбор и школата. Трябва да направи това, че интересите на двете звена да бъдат защитени, за да бъдат функционират гладко. Няма да ви занимавам с всички възможности, които стоят пред Локомотив, те са колкото стандартни, толкова и свързана със спецификата на клуба. Ще се опитаме да направим така, че да отворим нови хоризонти за приходите. Ще следим и много зорко как се харчат парите. Това разбиране в България, че всеки собственик на клуб трябва да забрави упражнения освен изваждане, да дава пари от собствения си джоб. С това трябва да се приключи рано или късно. Това ще свърши, когато имаме работеща футболна икономика в пълния обем. Това се случва. Локомотив Пловдив има една от най-верните публики. Това ми напомня да кажа, че да изградим канали на комуникация с привържениците клуба да има обратна връзка и допирни точки с феновете. Аз съм убеден, че те не са само около стадиона или в Пловдив. Има и в чужбина такива хора. Ние трябва да знаем за тях“, каза той.

"Говорихме с Александър Томаш. Основните точки са ясни – подготовка, предстои някаква промяна в състава, която е инициирана от него, но тя ще бъде рамкирана от генералната стратегия от клуба. Разговаряме и чистим нещата в движение. Нямаме много време. Лагерът започва на 25 юни и трябва да се изчистили нещата. На този етап мога да кажа, че Александър Томаш има договор за още 1 година и не съм коментирал за негово желание да напусне. Ако той има други желания би трябвало да ги заяви. Аз поне не знам. Не смятам, че с моето идване трябва да бъде сменян треньор. Аз не го познавам и не знам как работи. В структурата на клуба трябва да има и спортен директор, тъй като това е важно звено, което да стои между мен и треньора. Ще се опитам да помогна и в това отношение, защото времето е кратко", завърши Колев

Собственикът на Локо Пд представи Павел Колев и каза: 4 месеца търсихме точния човек

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още