Изпълнителният директор на Локомотив Пловдив даде обширно интервю в Спортното шоу на Дарик. Той коментира актуалната ситуацията около футболистите на тима, към които има интерес, а освен това говори и за входящите трансфери на „смърфовете“.

„И двете са валидни (Локо Пд продава заради изтичащи договори и финансови проблеми). Имаме футболисти, на които изтичат договорите, трябва да намерим баланс да имаме конкурентноспособен отбор, трябва и в касата да влязат пари“, започна Павел Колев.

„Динко Хоркаш на този етап е футболист на Локомотив Пловдив, няма разговори за бъдещето му. Когато един футболист има договор с даден клуб, разговорите за трансфер винаги са тристранни, и самият футболист трябва да е доволен. Финансовите условия не са приоритет. По-важни са амбициите на клуба, той е играч, който е дал много на клуба, винаги е демонстрирал професионализъм. Той предпочете да изчака, за да види дали ще получи предложения от отбори, които се борят за евротурнирите, има интерес, в изчаквателна позиция сме. Няма официални предложения, няколко клуба опипват почвата. Звучи притеснително, но не за Локомотив Пловдив, а за българския футбол. Не можем да му предложим пари, каквито му предлагат изпадащи отбори от полската Екстракласа.“

„Бих бил радостен, ако съм фен на Локомотив Пловдив. Отборът е с малък бюджет, но е на добра изходна позиция да се бори за евротурнирите, ако не и нещо повече. Няма място за притеснение. Трябва да разберем къде се намираме. На първо място ще се опитаме да направим така, че да осъществим такъв трансфер. Ако не се случи, Динко Хрокаш се остане футболист на Локомотив Пловдив до лятото и ще трябва да заложим на решение дали да заложим на него, или да търсим заместник, а той да е подкрепа за един по-млад вратар. Няма да е лесно, но самият Хоркаш демонсттрира готовност да се съобрази с решението на клуба“, продължи той.

Не сме предлагали нов договор на Бабакар Дион. Ситуацията е същата, с разликата, че няма такъв интерес към него. Вероятността е да завърши сезона с екипа на Локомотив Пловдив, след което да премине в друг отбор. Имаме набелязани футболисти, работи се всеки ден по тяхното привличане и в най-скоро време ще обявим привличането на нови попълнения, продължаваме да търсим играчи, които да отговарят на изискванията на Александър Томаш. Има още време, в което може да се реагира. Няма Локомотив Пловдив да остане в този вид“, допълни Колев.

„С Евандро преговорите започнаха много отдавна, на този етап не сме ги продължили, Локомотив на този етап е зает с други неща. Хубаво е да си избистри цялостно концепцията какви цели ще гони в следващите две-три години. Заплатата на Евандро е такава, че внимателно трябва да се обмисли дали има смисъл да се предлага нов договор, защото това предполага и заплатата му да е различна. С Мартин Паскалев разговорите започнаха преди няколко месеца, не са пред финализиране. Може да се стигне до вариант, в който да откаже да преподпише. Няма да е първият, който е направил име в даден клуб и си тръгва без трансферна сума", сподели още Павел Колев.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS